Scurt istoric

Istorie Noiembrie 7, 2014

Construirea bisericii parohiale a început în anul 1993 cu strădania şi purtarea de grijă a P.C Pr. Gavril Popa, preot paroh al parohiei Dracşani, a credincioşilor din sat şi din alte localităţi. 

După câţiva ani de muncă susţinută a părintelui Gavril şi a credincioşilor, clădirea bisericii a fost finalizată. În anul 2000 au fost începute lucrările de pictură interioară în stil bizantin, în tehnica fresco de către pictorul Camilia Pascu din Bacău. Tot în anul 2000 satul Chelis a primit rangul de parohie de sine stătătoare, până atunci satul fiind filie a parohiei Dracşani, era parte componentă acesteia. În luna decembrie a anului 2002 a fost instalat primul preot paroh al parohiei Chelis,  P. C. Pr. Gabriel Sacrieriu. Acesta a continuat lucrările de pictură cu acelaşi pictor pe care le-a finalizat în septembrie 2004. În aprilie 2005 au început lucrările pentru casa parohială în curtea bisericii. Casa parohială având două nivele, finisaje exterioare şi interioare şi apa curentă, a fost terminată în septembrie 2007 şi sfinţită în octombrie 2007 de către P. C Pr. Protopop Lucian Leonte.

Concomitent cu ridicarea casei parohiale   s-au făcut şi pregătirile pentru sfinţirea bisericii. Acest aşteptat şi fericit eveniment din viaţa parohiei a avut loc la 10 septembrie 2006. PreaFericirea Sa Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a sfinţit biserica înconjurat de un sobor de 30 de preoţi şi 2 diaconi, cu hramul Sf. Ioachim şi Ana (9 septembrie). În prezent parohia este alcătuită dintr-un număr de 140 familii.